znak oddílu AKCE |  ROK 2009 |  ROK 2008 |  ROK 2007 |  ROK 2006 |  ROK 2005 |  ROK 2004 |  ROK 2003 |  ROK 2002 |  KNIHA NÁVŠTĚV | 
Aktualizováno :

Jarní prázdniny - TANVALD 
7. - 15. 3. 2009
     Sobota 7. března 2009
Ráno se scházíme na nádraží. Po sedmé hodině jdeme na nástupiště a nastupujeme do vlaku směr Liberec. Nakládáme sebe a naše těžká zavazadla (batohy a lyže). Ve vlaku si sedáme na volná místa a libujeme si, jak je zde teploučko. Vlak se rozjíždí a po několika zastávkách vystupujeme v Železném Brodě. Tady již čeká vláček směr Tanvald. Rychle nastupujeme a usedáme. Za půl hodiny již zase vystupujeme. To jsme již v Tanvaldu. Bereme si svoje batohy a lyže a jdeme na autobusovou zastávku. Batohy a lyže nám s každým krokem čím dál více těžknou. Jak jsme rádi, že už vidíme zastávku. Zde odkládáme batohy a lyže a čekáme na příjezd autobusi. Ten nám asi po hodině přijíždí. My nastupujeme a jedeme do stanice Skokanské můstky. Ze zastávky je to asi 500 metrů k domečku. Zde už nás netrpělivě vyhlížejí kluci a správce. Předávají nám klíče a instrukce. My se ubytováváme a vybalujeme si svoje věci. Odpoledne jdeme dolů do Tanvaldu na nákup jídla. Postupně procházíme tři obchody. Večer vaříme frankfurtskou polévku a rýži s kuřecím masem. Když holky myjí nádobí, Mirek zprovozňuje internet. Z počátku se mu nedaři, ale po několika telefonátech slaví úspěch. Internet chodí. Pouštíme si jednu pohádku z FIMFÁRUM. Po pohádce jdeme spát.

     Neděle 8. března 2009
Ráno vstáváme chvilku po 7 hodině. Po raní hygieně následuje snídaně. Mezitím Mirek vaří vodu do termosek na čaj a krájí chléb na svačiny. My ostatní chléb mažeme máslem a dáváme na něj salám. Ještě umýváme mrkve a jablka. Tím máme svačiny připravené. Oblékáme se na běžky. Po 9 hodině jsme připraveni na odchod. Ještě si musíme jenom vybalit běžecké lyže. Dnes je sníh přimrzlí oproti sobotě, kdy tál. Vycházíme pěšky a běžky neseme v rukách. Jdeme směr Špičák. Cesta vede do kopce a běžecké stopy nikde. Stoupáme necelé 3 kilometry. Na jednom rozcestí Mirek po společné domluvě rozhodujě, že se vracíme. Teď již běžky nasazujeme a vydáváme se na zpáteční cestu k našemu domečku. Po zmrzlém sněhu nám lyže pěkně jedou. Někdy nás neposlouchají a tak se pěkně válíme ve sněhu. Někdy je pád do měkého, někdy do tvrdého. Všichni zdárně dojíždíme bez úrazu až k domečku. Odkládáme běžky a jdeme se převléci. Mokré věci sušíme a v teplíčku jíme svačinu. Dojídáme plévku ze včerejšího dne. Odpočíváme a většinou hrajeme hry na mobilu. Před 15 hodinou se opět oblékáme a jdeme na nákup. Včera jsme totiž vše potřebné nenakoupili. Po návratu se díváme na několik příběhů z FIMFÁRUM.Mirek připravuje slepičí vývar a filé. Na nás je příprava bramborové kaše. Před 20 hodinou už jsme po večeři. Před spaním se ještě díváme na film Lyšáci, Myšáci a Šibeničák. Po filmu jdeme spát. Na zítra máme naplánovaný výlet do Jakuszyc na běžecké okruhy.

     Pondělí 9. března 2009
V sedm hodin budíček v podobě Mirka. Celý rozespalí se pomalu převlékáme a po raní hygieně se přesouváme na snídani. Dnes máme doma pečené buchty a k tomu čaj. Svačiny na cestu jsme si připravili už včera. Zbývá jen si udělat čaj do termosek. Po splnění všech povinností se přesouváme zpět do pokoje, kde spíme. Máme něco kolem hodinky času a tak ještě jdeme nabírat sílu do svých postýlek. Po hodině se oblékáme, bereme běžky a už si to vyšlapujeme na nádraží. Dnes vyrážíme směr Harrachov a odtud do Jakuszyc, kde jsou běžecké okruhy spolu se stadionem, kde se běhá biatlon. Okolo desáté hodiny jsme na nádraží, chvilku čekáme a přijíždí náš vlak, který nás doveze na místo. Po necelé půlhodince cesty jsme v Harrachově, zde se v hale nasvačíme a Míra nám mezitím namaže běžky, aby nám to lépe jelo. Bereme běžky a za tratí si je nazouváme. Do Jakuszyc vede cesta po staré trati, takže je to stále po rovince. Cesta nám ubíhá a vidíme i skokanské můstky spolu se sjezdovkou v Harrachově. Po 2,5 hodině jsme na místě, uděláme si pár fotek, nasvačíme se. Na cestě zpět nás zastihla menší vánice, ale zvládli jsme to. Zpátky nám to ubíhá lépe, a co nevidět jsme zase na zastávce. Zde si zkracujeme čekání na vlak strefováním do značek. Vlak přijíždí a my nastupujeme a vydáváme se zpět do Tanvaldu. Odtud nás čeká ještě cesta k chalupě. Jen co jsme dorazili venku se zase počasí zbláznilo. Převlékáme se, dojídáme svačiny a dáváme si teplou polévku. Aby nám nebyla zima, jsme vysláni pro dřevo.

     Úterý 10. března 2009


     Středa 11. března 2009


     Čtvrtek 12. března 2009


     Pátek 13. března 2009


     Sobota 14. března 2009


     Neděle 15. března 2009