znak oddílu AKCE |  ROK 2009 |  ROK 2008 |  ROK 2007 |  ROK 2006 |  ROK 2005 |  ROK 2004 |  ROK 2003 |  ROK 2002 |  KNIHA NÁVŠTĚV | 
Aktualizováno :

MORAVSKÝ KRAS - Sloup 
1. - 19. 7. 2009
     Fotografie z tábora jsou řazeny podle dnů: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. Ovšem pozor jenom první den jde otevřít bez přístupového jména a hesla. K ostatním již jméno a heslo potřebujete. To zasílám po obdržení nějakého článku z výletů. Jsem zvědavej, kolik vás obrázky uvidí?
     Hlavní náplní našeho letního tábora bylo podrobné poznávání Moravského Krasu. Postupně jsme navštívili všechny veřejnosti přístupné jeskyně (Balcarka, Kateřínská, Výpustek, Punkevní a Sloupsko-Šošůvská). Došlo i na několik volně přístupných (Jáchymku, Kostelík, Lidomornu a Kolíbky). Podívali jsme se i do Rudic na větrný mlýn a na Rudické propadání. Navštívili jsme dvě rozhledny - Alexandrovu u Adamova a Veselici - Podvrší. Naše výlety nás také dovedli na zříceniny hradů Holštejn a Blansek. Naším pohledům neunikla ani propast Macocha. Celkem jsme se na ni podívali ze třech různých míst. Ze dna propasti při prohlídce Punkevních jeskyní a z Dolního a Horního můstku. Jeden den jsme věnovali pobytu v Boskovicích, kde jsme navštívili Westernové městečko. Zde jsme shlédli dvě představení a pak ještě soutěže v lasování a s biči. Nezůstali jsme jen u samých výletů, také došlo na koupání ve zdejším bazénu. Dokonce se zde Honza učil plavat. Volný čas jsme trávili při hrách a soutěžích.
     Počasí nám přálo. Déšť nás několikrát zastihl, ale naštěstí jsme neplavali jako obyvatelé v nedalekém okolí. Nyní zpracovávám fotografie a ty se zde objeví později.

Obdržel jsem několik vyprávění od Davida. S jeho souhlasem je zveřejňuji. Obrázek nám namaloval Filip.

Obrázek od Filipa - Rudický větrný mlýnRudice
    Jednoho dne jsme se vydali na výlet autobusem. Vystoupili na náměstí ve vesnici Rudice. Míra nám rozložil mapu a řekl "Hledejte cestu k mlýnu". Já jsem se rozhlédl kolem sebe a na kopci jsem uviděl větrný mlýn. Proto jsem se přihlásil a všechny k němu dovedl. Šli jsme na prohlídku a průvodce řekl aby jsme zpívali písničku "Tluče bubeníček, tluče na buben" a já musel bubnovat. V dolním patře nám průvodce vyprávěl pověst o oběšené koze. Dále jsme šli do prvního patra, kde byly vystaveny různé exponáty. Z mlýna jsme pokračovali dolů z kopce. Došli jsme ke skále Kobyla v Rudickém propadání . Ve skále byly jeskyně, které jsme postupně prolezli.Ve skále byl i výklenek do kterého jsme vylezli a Míra nás vyfotil. Někomu potom dělalo problém slézt dolů. Dali jsme si svačinu a šli hrát do jeskyní na schovávanou. Po hře jsme se vydali dál k Jedovnickému potoku. Potok se po chvíli propadl do země. Dalších 12,5km teče pod zemí a vytéká u Býčí skály. Proto se to mu tady říká Rudické propadání. Zpět jsme se vraceli polem kolem propasti Macocha až do kempu Relaxa ve Sloupu.

Western Park Boskovice
    O víkendu, kdy přijeli Piškot a Martina, jsme se vydali na výlet do Western Park Boskovice. Radce již ráno bylo špatně, proto jela autem s Piškotem, Martinou, Filipem a se mnou. Danovi bylo také špatně, ale řekl to pozdě, proto jel autobusem kde, se pozvracel. Všichni jsme se sešli před Westernovým městečkem a vyrazili dovnitř. Prošli jsme celé Western City a dali si razítko v City Bank. Z banky jsme šli na představení "Poklad Apačů", což byla show na koních. Po představení jsme posvačili. Při svačině nám Kristián řekl, že mu je špatně. V průběhu soutěže všichni, co jim bylo špatně, odjeli s Martinou zpátky do kempu. Většina si myslela, že Kristiánovi špatně nebylo. To jsme už na náměstí sledovali soutěž s kolty. Po skončení soutěže, které se účastnili čtyři pistolníci, o vítězi rozhodli hlasováním diváci. Což znamenalo, že se každý postavil za svého favorita. Další soutěž byla s lasem, kde opět proběhlo hlasování publika. Následovalo taneční představení v Sand City Saloon. Po chvilce bloumání po Western City jsme šli na představení "Vinetou 1. jak ho znáte". Ve kterém byly přestřelky, rvačky a poklad. Představení skončilo a my se šli podívat na soutěž s bičem. Ta se mi líbila nejvíce. Soutěž s biči byla pro nás poslední co jsme zde shlédli. Šli jsme k autu a vydali se na cestu do kempu. Do auta jsme se nacpali Piškot, Míra, Anička, Kamila, Honzík, Filip a já. V kempu nemocní leželi pod stromem, až na Kristiána. Ten po kempu poletoval zcela fit. Navečeřeli jsme se a mohli jsme jít spát.

Punkevní jeskyně
    Předposlední víkend jsme měli výlet do Punkevní jeskyně. Šli jsme Pustým žlebem až k jeskyni. Před prohlídkou jsme si čekaní krátili skákáním přes provaz. Při prohlídce jeskyně jsme se dostali až na dno propasti Macocha. Část prohlídky jsme absolvovali na lodích, což bylo na nějakých místech trochu nebezpečné. Po prohlídce jsme se vydali zpět do kempu. Cestou jsme se ještě vyšplhali na zříceninu hradu Blansek. Když jsme se vrátili na cestu, šli jsme hrát kuličkovou desítku. Byli jsme rozděleni do dvou družstv. Družstvo ve složení Anička, Dan, Honzík a já proti Radce, Kristiánovi, Kamile a Filípkovi. Ve hře jsme se pobavili i trochu posekali kopřivy podél cesty při hledání míčku. Na konec vyhrálo družstvo Radky, Kristiána, Kamily a Filípka. Do kempu jsme přišli dost pozdě. Navečeřeli se a tím den pro nás skončil.